Special Exhibition "Enjoy Cooking" Part 1

We have displayed the donated recipe books in the New Journals Area on the 3rd floor of the New Wing. The exhibit is titled "Enjoy Cooking!"
A total of 57 recipe books will be introduced in two parts. For the first installment, we have selected easy-to-follow recipe books that are perfect for beginners.
All books are available for borrowing, so feel free to pick them up and take a look!
Let's beat the summer heat with delicious homemade dishes of your choice!

Book List
- 知ってうれしい料理の裏ワザ278 / 料理の達人倶楽部編著
- 早引きたれ・ソース・味つけ便利帖 / 編集工房桃庵編
- 小林カツ代のお料理入門 / 小林カツ代著
- 白菜の本
- じゃがいもの本
- キャベツの本
- 野菜のポタージュ / 石澤清美著
- 小林カツ代のあっという間のおかず / 小林カツ代キッチンスタジオ著
- あまった野菜でお漬物
- 覚えておきたい!お弁当の基本111
- 野菜料理のABC教えます
- 冷凍保存&使いきり[〇得]ワザ555 / 主婦の友社編
- フリージングと電子レンジのおかず術
- きほんの献立練習帳 / 松本仲子監修
- 献立蒸しレシピ / 岩崎啓子著
- しょうゆ麹・塩麹の万能だれレシピ112 / 荻野恭子著
- 揖保乃糸そうめん献立帖 / 兵庫県手延素?協同組合監修
- フライパンも鍋もいらない!100%電子レンジメニュー / 村上祥子著
- おくぞの流簡単激早ぴちぴちお魚おかず202 / 奥薗壽子著
- クッキングペーパー使いこなしレシピ80 / ライオン株式会社監修
- 浜内千波の21時からの遅ごはん / 浜内千波著
- ミツカン社員が知っている「味ぽん」魔法のレシピ / ミツカン監修
- 浜内千波の野菜でつくる“あと一品!" / 浜内千波著
- 15分で作れる野菜の遅ごはん / ほりえさちこ著
- お弁当のおかず250
- 電子レンジでピピッとひとり暮らしのごはん / 小田真規子著
- シニアのおいしい!1人分から楽ごはん / 朝日新聞出版編集
- 食べたいときにすぐできる漬けものの本 / 小川聖子著
Special Exhibition "Enjoy Cooking" Part 2

We have updated our special exhibition corner, "Enjoy Cooking". We launch the second installment of this special project showcasing recipe books donated to the library. In Part Two, we feature a curated selection of health-conscious cookbooks - highlighting recipes that make abundant use of fish, vegetables, and flavorful seasonings such as olive oil, black vinegar, and so on. From hearty autumn comfort dishes to warm winter meals and year-end feasts, why not challenge yourself to try making something new? They are currently on display in the New Journals Area on the library's third floor.

Book List
- オリーブオイルと玄米のおいしい暮らし / 有元葉子著
- 旬の魚カレンダー / 上田勝彦監修
- 作りおきサラダ / 主婦の友社編
- 本家鹿児島福山町「くろず屋」の健康黒酢レシピ / 中山貞男監修
- まるごといただきます : ホールフードのすすめ / タカコ・ナカムラ, 吉田俊道著
- はちみつ大好き!しあわせレシピ / 久保香菜子著
- 行正り香のお酢料理 / 行正り香著
- 小さいサイズのストウブで作るおいしい毎日ごはん / みなくちなほこ著
- 七十二候の料理帖 : くらしのこよみ / うつくしいくらしかた研究所編集
- 切り身魚がいっぱい (NHKきょうの料理 ; きょう・すぐ・レシピ ; 1) / 日本放送出版協会編
- ベターホームの魚料理 : いつもの魚で作れる毎日のおかず / ベターホーム協会編
- 乾物EveryDay / サカイ優佳子, 田平恵美著
- 病気にならない魔法の7色野菜 / 中村丁次監修
- からだにおいしい野菜の便利帳 / 板木利隆監修
- ねぎ・しょうが・にんにくの元気レシピ : からだいきいき、食べる健康法 / 村田裕子著
- 奥薗壽子のやっぱり、豆腐! : ラク!ウマ!ヘルシー!満足豆腐レシピ63 / 奥薗壽子著
- おうちで本格鍋料理 : 旨さを引き出すコツを専門店に聞きました / 出倉吾朗, 長谷川清一著
- 大戸屋にっぽんの定食レシピ : ヘルシーでおいしい!献立の秘密を初公開! / 大戸屋商品部監修
- 干し野菜のすすめ : 干すだけで驚きのおいしさ! / 有元葉子著
- しょうゆ麹と塩麹で作る毎日の食卓 / 高橋香葉著
- やさい流 / 朝日新聞社編 ; 有元葉子[ほか]著
- もっとたっぷり!やさい流 / 有元葉子, ウーウェン, 高梨尚之著
- 国循の美味しい!かるしおレシピ / 国立循環器病研究センター著
- 野崎洋光が教える「分とく山」の切り身で魚料理 / 野崎洋光 [著]
- ずっと使える「一汁二菜」献立帳 : 決定版 / 松本忠子 [ほか] 著
- さすが電子レンジ!料理大全集 / 村上祥子 [ほか] 監修・執筆
- 伝えていきたい日本の味 / 栗原はるみ著
- 英訳つき和食の事典 / 斉藤辰夫監修
- 黒酢のすべてがわかる本 : 身体の内から元気、キレイに保つ!