Is Non-Alcohol Beer a Beer?
ノンアルコール・ビールって、ビール?

-- We asked the Hokuriku Kirin Brewery --
   -- キリンビール北陸工場に質問 --


Summer is when beer tastes really good, but it is also a tough time for auto drivers who have to wait until they get home to quench their thirst. The term "non-alcohol beer" is heard quite often, but is beer with no alcohol content be considered as a beer?
So we asked an attendant at the Hokuriku Kirin Brewery this question, and she wrote a reply back in a letter. Here is an excerpt:
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(Non-Alcohol Beer)=a Cold, Beer-Flavoured Beverage
This beer was developed to reduce the increasing number of alcohol poisoning, young people drinking alcohol and driving under the infuence of alcohol. Today, there is a demand for non-alcoholic beverages which captures the smell, the taste and the feeling of an alcohol drink.
There are two ways in which non-alcohol beers are made. One is to restrict the time under fermentation and the other is to take the alcohol out from a regular beer. Based on similar ideas, developments are underway for wines and sakes with alcohol taken out from them.
Kirin's non-alcohol beer is named "Backler", and it has 0.5% alcohol content and is low-calorie. People can try this beverage at the Spring Field Restaurant which is located within the Hokuriku Kirin Brewery.
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We checked for non-alcohol beer at the local supermarket and found imported ones from Germany (alcohol content 0.0%) and the Netherlands (0.1%). The prices were 75 to 150 yen per can/bottle. The alcohol content of a regular beer is 5.5%, and in an non-alcohol beer there contain barley, hop and yeast, so there aren't too much differences between the two.
Finally, we wonder in countries which restrict alcohol consumption due to religious practices, is an non-alcohol beer considered a beer or just another a cold beverage?

 夏、ビールがおいしくなるこの時期、車を運転する人にとっては家に帰るまでお預けになるのが淋しい時期でもある。よく「ノンアルコール・ビール」という名前を耳にするが、アルコールがないビールとは、はたしてどんなビールだろうか!
 この質問に対し、キリンビール北陸工場のエスコートレディが、調べた上で手紙を下さった。以下に紹介したい。

★★手紙:
「(ノンアルコール・ビール)=ビールの風味を持った清涼飲料水
 アルコール中毒患者の増加、青少年の飲酒、飲酒運転などをなくす目的で開発され、現在は酒としての香り、味わい、喉越しなど酒の霧囲気を持ちながらアルコールのない飲料が求められています。
 ノンアルコール・ビールの製造法には、アルコール発酵を制限して作る方法と、ビールからアルコールを除く方法があります。同じアイデアでワインや清酒でも、アルコールを除いた商品の開発が試みられています。
 キリンの取り扱っているノンアルコール・ビール名は【バクラー=清涼飲料水】アルコール分0.5%、低カロリー。キリンビール北陸工場内のレストラン、スプリング・フィールドでもお試しできます。」
★★

 ちなみに、ノンアルコール・ビールを町のスーパーで探したところ、ドイツ、オランダからの輸入品があり、値段は1本75円〜150円ぐらい。ビールもノンアルコール・ビールも、原料は大麦、ホップ、酵母、両者は殆んど差がない。
 はたして宗教上の戒律でアルコールを禁止する国々では、ノンアルコール・ビールは、ビールだろうか?清涼飲料水だろうか?


Lets Visit the Hokuriku Kirin Brewery and Try Some Beer!
-- キリンビール北陸工場を見学して、ビールを試飲しよう! --

This brewery has tours for individuals and groups. A course has been laid out at the upper portion of the brewery, and visitors can see how beer is brewed, inspected and packaged. Afterwards, there is some time for tasting the products, and juices are available for children and auto drivers. Outside of the brewery, there is a large lawned area where many families can be found on Sundays. In one corner of the brewery grounds is a restaurant where families can enjoy a meal. An ideal outing on a hot summer day.

Closed: every Monday, year-end, others
Tour Hours: 10:00am - 4:00pm
Restaurant Hours 10:30am - 9:00pm
Contact: Brewery (0762)74-8880; Beer Restaurant (0762)74-8100

 この工場では、個人・グループを問わず工場見学ができる。工場の上部を通路が走り、ビールを作る工程、瓶をチェックする工程、箱詰めされて出荷される過程を見、その後試飲タイムになる。子ども用、運転者用のジュースも準備されている。工場の敷地内は広く芝生が茂り、日曜日など多くの家族連れの姿が見られ、敷地の一角にはレストランもあり家族で楽しめる。
 暑い夏のひとときどうぞ。

休業日:毎週月曜日、年末年始、その他
見学受付:10:00am - 4:00pm
レストラン営業時間:10:30am - 9:00pm
連絡先:工場(0762)74-8880、ビアレストラン(0762)74-8100

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