6/27 研究科セミナー(Univ College London, Prof. Gopinathan Sankar

マテリアルサイエンス研究科セミナー

日  時:平成24年6月27日(水)13時30分~14時30分

開催場所:マテリアルサイエンス研究科Ⅳ棟8階 中セミナー室

講演題目:Nano Structured Materials

講 演 者:Professor Gopinathan Sankar 氏

Department of Chemistry University College London

講演要旨:

Nano structured materials have found several applications ranging from catalysis to medical applications.  Majority of the nano structured materials are prepared through bottom-up approach. Although successful in the controlled preparation methods developed primarily through trial and error methods, in situ techniques are beginning to provide unique information which may provide unique information that enable the precise control of the production of nano materials.  In this presentation, nanoporouos materials, nano metal and metal oxide materials will be discussed. In situ characterisation of formation nano materials and structure-catalytic properties of nano structured materials will be presented here.  In addition a brief overview of the research in the area of inorganic and materials chemistry section at the Department of Chemistry, University College London will be presented.

MSセミナー(6.27).pdf