7/10 研究科セミナー (ケンブリッジ大学: W. I. Milne 氏)

マテリアルサイエンス研究48階 中セミナー室 1300 - 1430

Graphene for Plastic Electronics

ケンブリッジ大学 教授 W. I. Milne

講演要旨

Graphene is being touted as the new "wonder material" of the 21st Century. It can be produced in a number of ways but the quality and application of the material is very much dependent upon the production process. In this presentation I will begin by briefly describing graphene and its properties. I will then describe the current methods of production and concentrate on the two methods adopted in our laboratory - liquid phase exfoliation and CVD growth and their current limitations. In the remainder of this talk I will concentrate on our work on the application of graphene to the field of plastic electronics, including its use as a transparent conductor and its application in thin film transistors and flexible smart windows.

講演者略歴

1970      BSc from St Andrews University in Scotland

1973      PhD in Electronic Materials from Imperial College London

1973      Worked at Plessey Res Co